mandag 14. november 2011

1-årsbursdag :D

Ja nå er det vel overstått, og vi hadde en super lørdag sammen med venner og familie. Lillegull ble ett år, og spiste cupcake og greier ;) 

Jeg bakte den tidligere nevnte sjokoladekaka (som er den eneste sjokoladekaka som duger her i heimen, hehe), men i fire deler ;) 
Bamsene er bakt i ei lita 3D-form som jeg fikk av tanta mi som har flytta og fått rydda litt i ting og tang, hehe. De var egentlig ikke med i planen, men jeg måtte jo teste de ut. Da ble det hage med blomster og bjørner som ettårskake ;) "Hagen" har smørkrem og så masse kokos farget med konditorfarge. Den store blomsten har også smørkrem, men er trukket med marschmellow-fondant. Stilken og bladet er også mmf. Bamsene har smørkrem"pels", og mmf-øyne, ører, nese og føtter. Prikken i øynene samt nesene dems er faktisk malt på med sukkerkulør!.. Har du smakt på det noen gang? Smaker lakris :)

*****

Også måtte jeg jo lage cupcakes da :) Denne gang ble det vaniljecupcakes med karamellfrosting. Oppskrifta er fra boka "Cupcakes - lag dem selv" av Ingrid Hancock Bjerknes. Jeg må se å få laget et klistret notat av den boka her på bloggen, for den er bare den jeg bruker når jeg baker cupcakes ;)
Selv om både kake og cupcakes smaker nydelig så blir det jo litt mektig. Og til en bursdag så lager man jo ikke for LITE kaker... Derfor tror jeg at jeg skal lage meg en kaffe og nyte en cupcake nå mens lillesnupp sover luren sin. 

Så ønsker jeg dere alle en nydelig dag! 

4 kommentarer:

 1. Å guri! Så flink du er til å bake!!! Imponerende! Den bamsen så god ut;)

  SvarSlett
 2. Tusen takk Silje :) Det var ingen som turte å smake på noen av bamsene, hehe, så det må vel jeg gjøre om ikke lenge ;) Ikke moro å lage fin kake som må kastes.

  SvarSlett
 3. mokkemikka her; Jeg lurer på hvordan du lager den smørekremen på muffinsene dine <3 Alle kan lage sånn utenom meg!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sendt deg en melding på FB jeg mokkemikka :) Vet ikke hva som gjør at du ikke kan lage sånn, men jeg hadde problemer med klumper de første gangene. Viktig at smøret er så romtemperert at det nesten er som krem når du skal blande i melis og det andre. Når du har blanda den ferdig så sett den kjølig sånn at den kan stivne litt. Da klarer du å lage høye smørkremtopper på cupcakene ;)

   Slett