mandag 15. februar 2010

En Pixielue til :)

Hehe, nå tenker dere vel at jeg bare skal skryte på meg at jeg har strikket en lue til ;) Men det er ikke den samme som jeg strikket i januar altså! Den er bare veldig lik... Jeg har gått opp en pinnestørrelse til nummer 4, og jeg TROR jeg har gått opp fra str. 1 år til str. 2 år. Men når jeg ser på bildet av lua jeg strikket i januar, så syns jeg det ser ut som jeg har strikket den med akkurat like mange ribber? Hm... Kan hende jeg må strikke enda en men i størrelse 4 år. Men først skal Dagny få prøve denne lua. Den må da passe? Jenta er jo ikke mer enn 7 mnd.! Er veldig spent... Joda, jeg tror at denne er litt større enn den jeg strikket i januar... Blir ikke helt enig med meg selv, hehe.

Nå skal jeg starte på hetteponcho til henne! :) Har kjøpt meg Symphony Woods-pinner i str. 9, så det bør jo gå unna da. Skal strikke meg en egen poncho også med samme garn og pinner. Blir noen dager på hytta nå, så da blir det nok masse strikking tenker jeg ;) Deilig!

søndag 14. februar 2010

Første februarlua: Ashley


Her er mitt første bidrag til Månedens Lue-alongen på NSF for februar. Det er første gang jeg strikker fletter, men jeg fikk det jo til! Det var ikke vanskelig i det heletatt :)) Lua er strikka i Sandnes mini palett superwash som jeg fikk av Linn i Pay it Farward før jul. Jeg hadde egentlig tenkt at det skulle bli sokker av det, men så ble det denne lua i stedet da :) Brukte ca 25-30g! Siden det var 100g i nøstet så tenker jeg at jeg skal bruke resten på å strikke meg skjerf eller pulsvanter. Har ikke bestemt meg helt hva det blir enda... Hva syns du?

Nå har jeg startet på en Pixielue til (januarlue), for den jeg strikket til niese Dagny ble litt for liten. Siden jeg strikka votter som passer fint så vil jeg strikke en ny lue i samme farge som passer, slik at hun har settet likevel :)

fredag 12. februar 2010

Maries lue

Her er lua som min venninne Marie skal få i bursdagsgave på mandag :) Den ser ganske døll ut når du strikker den, men når den kommer på hodet så syns jeg den er rett så tøff :) Oppskriften er (som veldig mange av mine strikkerier...) fra www.garnstudio.no. Klikk på bildet så får du oppskriften ;)

onsdag 10. februar 2010

Teppet til Daniel :)


Her er bildet av "Bilteppet" til Daniel :) Det er litt mindre enn ett vanlig babyteppe, men det tror jeg kan være greit når det bare skal varme han i bilstolen. Er spent på hva mamma'n til Daniel syns da :)

Mønsteret har jeg mekka helt sjæl ;)

Også har jeg strikka ferdig hettelua til Mimi. Bare å montere og feste tråder igjen. MEN, jeg tror nok ikke det blir Mimi sin lue likevel... Jeg var SÅ sikker på at jeg brukte samme pinner som i oppskriften da jeg strikket til meg selv, men det kan jeg ikke ha gjort. Lua ble nemlig altfor liten over skuldrene til en voksen dame! Kanskje til en 10 åring i stedet? Skal legge ut bilde når jeg har fått montert den ferdig, så er den til salgs. Bare å sende en mail eller noe :)

Nå skal jeg sette meg ut i sola med strikketøyet for første gang i år! Det skal bli deilig det :D

tirsdag 9. februar 2010

Deilig vintervær :)

På søndag var vi ute og gikk tur til Tvetervannet. Det var jo så nydelig vær! Masse hvit snø, knallblå himmel og en sol som varmet skikkelig :) Fikk rene påskestemningen! Dette var medisin for kropp og sjel :) Her ser du meg og vår vakre hund Tia. Mannen min er også med, du ser han nede i venstre hjørne ;)


Også har jeg vært i garnbutikken i dag... Jada, jeg husker at jeg sa jeg skulle konsentrere meg om garnlageret mitt framover, og ikke kjøpe noe garn. Men nå er jo DROPS sitt nye garn Nepal på tilbud til 17kr. nøstet! Jeg måtte jo bare handle litt... De rosa nøstene skal bli til en hetteponcho til niesen min Dagny, og de hvite nøstene skal bli til en kjørepose. Jeg skulle også hatt garn til en poncho til meg selv, men det får vente til strikkecafèen på torsdag for de hadde ikke så mye garn igjen. Og ikke i den fargen jeg kunne tenke meg i allefall.Håper de har fått det inn på torsdag da.Jeg er forresten ferdig med ullteppet til Daniel :) Må bare dampe det litt, så skal jeg få tatt bilde før jeg gir det fra meg. Det ble et skikkelig mykt og deilig teppe som jeg håper (og tror!) at vil varme den lille pjokken godt når de er ute og kjører bil :)

Og en ting til; Mor Inger er ferdig med den første lappen! Ta en titt i bloggen hennes da vel :)

lørdag 6. februar 2010

Hals til søstern, og nytt prosjekt på gang :)

Her ser du ei jente som syns det er ille kjekkt at søstra er så glad i å strikke, hehe :) Stine er anleggsarbeider og jobber mye ute i tillegg til at hun kjører lastebil. Nå på vinteren gjelder det å holde seg varm. Denne halsen kommer nok til å bli brukt flittig tenker jeg :) Oppskriften er Drops, og du finner den på garnstudio.no ved å klikke på bildet under her :)Så har jeg startet på et nytt prosjekt da. Skulle egentlig begynt på månedens lue, men den må vente littegran... Jeg skal nemlig strikke et babyteppe til sønnen til kusina mi! Hun sa hun måtte få kjøpt seg et ullteppe til å ha over han i bilen, og det kan jeg jo ikke finne meg i. Så da har hun kjøpt garn, og jeg strikker :) Mønsteret her blir litt på sparket, så du får se når jeg er ferdig ;)