tirsdag 18. august 2009

Kjole og strømperHer er de første bildene av min improvisasjonskjole. Det blir en veldig vid kjole, så det tar tid når man i tillegg strikker med pinner i størrelse 3,5mm. Under er et nærbilde for å forsøke å illustrere strukturmønsteret. Det er kanskje ikke så lett å se for det er ikke store feltene med vrangstrikk, men jeg tror det blir veldig fint når jeg blir ferdig og får dampet kjolen. Det vil nok ikke bli noen ferdig kjole før nærmere neste sommer da tror jeg. Er en ganske monoton og kjedelig kjole å strikke, så det vil bli en del andre ting som strikkes samtidig.Nå strikker jeg på strømpene da. Eller strømpA egentlig. Holder på med den første enda jeg, men nå har jeg kommet skikkelig på gli så jeg tror at de vil bli ferdige i løpet av ikke så altfor lenge. Bildet tok jeg i går, og jeg har allerede kommet ganske mye lengre. Jeg har begynt på min aller første hælfelling! Jeg har grudd meg litt til det, for det virker så invikla. Men det er jo lett jo! :)) Så nå skal det ikke stå på å få ferdig strømpe nummer to tenker jeg :)


Her er skjørtet!


Forfra....


....og bakfra

Ja her er endelig bilder av skjørtet :) Det er ikke så avansert, men jeg tror det vil bli en veldig fin "rumpevarmer" til vinteren når det blir kaldt. Skjørtet er litt stort, så jeg tror at jeg skal satse på å vaske det sammen med annen hvit vask på 40 grader, så kanskje det toves og krymper seg passe? :) Kan hende jeg broderer på noe også etter hvert.

mandag 17. august 2009

Ferdig vinpose i sommer


Denne vinposen strikket og tovet jeg før jeg gikk til ferie (for en måned siden kanskje?). Den ble en gave (med innhold selvsagt ;)) til Karen og Bjørn for at de tok imot oss da vi kom på overnattingsbesøk i Ørsta. Tusen takk for et supert opphold! Vi håper vi kan komme igjen ved en senere anledning også :)

Det må sies at selve strikkeoppskriften ble funnet i en blogg, men fargevalg og mønster har jeg designet selv ;)

mandag 10. august 2009

Døden og ikke døden...

Jeg skrev her tidligere at det kom til å bli begravelse i slutten av ferien, men det har det dessverre ikke blitt. Når dødsattesten krever DNAprøve og KRIPOS har viktigere saker å prioritere så tar ting tid, så bestefar er ennå ikke gravlagt. Håper det skjer i slutten av uka, men det vet vi ikke ennå... Og så har vi funnet en løsning slik at vi ikke behøver å avlive Tia ennå :))) Så det blir ingen avliving i morgen <3 I stedet skal den yngste katten vår Asbjørn få den samme timen og bli kastrert. Følte meg litt teit da jeg ringte veterinær og avbestilte avliving av hund, "...og forresten så vil jeg ha kastrering av hannkatt i stedet." Hun må vel ha tenkt at jeg er litt av ei skrulle...

ASBJØRN

Kantareller :)

Ja nå er hverdagen over oss igjen, og jeg har hatt første dag på jobben etter ferien. Fy så slitsomt... Kjekt at jeg har fri i morra da ;) Da skal jeg få tatt bilde av skjørtet, samt kjolen og strømpen som jeg holder på med, for det har jeg glemt i dag. Men dere skal få et par matbilder :)


Dette er kantarellfangsten etter en time i skogen her forrige dagen. En nesten full 4 liters-kjele! Så nå er det bare å ta med seg kurven og ta turen ut i skogen dere :) Jeg eeelsker i alle fall kantareller!

Tradisjon hvert år den første dagen jeg kommer hjem med kantareller er "Kantarellstek". Oppskriften er fritt komponert ut fra det jeg husker fra et matprogram med Tina Nordström på TV en gang for flere år siden, og lages kun på slump. Dette er hva jeg kan fortelle om oppskriften:

Kantarellstek til 2 personer:


A: Visp sammen ett egg og litt melk. Hell dette over to loffeskiver uten skorper og mos det sammen til en "grøt". Finhakk en løk og bland denne i cirka 300g kjøttdeig. Kna deretter inn egg-melk-loffblandingen.
B: Finhakk en løk til og ha den i en varm stekepanne med masse smør. Ha i kantareller og persille.

Bruk en ildfast form og legg cirka 1/3 av kjøttdeigblandingen (A) i bunnen (ikke for bredt). Ha sopp+løk (B) langs midten . Bruk resten av kjøttdeigen til å pakke inn sopp+løken på sidene og toppen. Det ser nå ut som en stek, skal være rund som en pølse, ikke bred og flat.

Ta en pakke med bacon og surr rundt (over) "steken".

Stekes på 175 grader midt i ovnen i 45 minutter.

La hvile litt, skjær i tykke skiver rett før servering.

Kan serveres med for eksempel stekte båtpoteter eller stekt potetstappe (som vi har her) og tyttebærsyltetøy. En fløtesaus/peppersaus er også godt tilbehør.Buon appetit!