tirsdag 13. september 2011

Min favorittsjokoladekake :D

Jeg baker helst sjokoladekake når jeg skal lage en flott kake. Og jeg har funnet min favoritt. Det er ingen kake som slår "Verdens nydeligste sjokoladekake" som jeg (les: min svigerinne) har funnet på kakemonsen.no (og så gitt videre til meg...) Jeg bruker ikke like mye sukker som står da, men det blir like fullt en søt og god og mektig kake som holder seg fersk i mange dager i kjøleskap. I stedet for 9 dl. bruker jeg 7 dl. Jeg bruker heller ikke den glasuren som står. Den er sikkert fin hvis man skal lage en supergod hurtigkake, men glasuren må smøres på mens kaken er varm vis den skal la seg smøre. Hvis ikke stivner den og det blir bare krøll. Nei, jeg lager smørkrem i stedet jeg. Sånn som man lager til cup-cakes ;) Noen ganger lager jeg med sjokoladesmak, andre ganger med philadelphiaost, smør og melis (som til gulrotkake) for å friske opp sukkerbomba litt. Jeg syns også det er godt å dele kaka og ha et lag med bringebærsyltetøy inni. Det frisker også opp :)

Dere skal få se to kaker jeg har laget på denne måten:

Dåpskake:

Prøvekake for å teste teknikker til det store bryllupskakeoppdraget ;)


Jeg skal komme tilbake til hva jeg har brukt og hvordan jeg har laget dekoren :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar