søndag 24. juli 2011

Ribbestrikkbukse

En uke brukte jeg på å strikke denne ribbestrikkbuksa. Det er ny rekord, hehe. Buksa skal gies bort til en herlig gutt på tre og et halvt år fordi vi var så heldige å få vogna hans da han hadde slutta å sove i barnehagen. En stor dansk dypvogn som vi elsker! :D Håper han (og foreldrene ;) ) liker den da. Jeg elsker i allefall denne buksa. Den er ganske kjedelig å strikke, og jeg gleda meg til å bli ferdig med den så jeg kunne begynne på fødselsgave til en liten gutt som ventes i vennekretsen. Men etter mye leting så kom jeg endte det med at jeg begynte å strikke ribbestrikkbukse til han også! :) Buksa er super å ha på under annet yttertøy eller bare i seg selv, og den vokser med barnet så den varer lenge! Den første buksa vår har vart ett år cirka, men neste bukse regner jeg med at kommer til å passe i minst to år. Man bretter bare opp buksebeina i starten, og til sist sitter den godt i sin fulle lengde :)

Stearinlys
Til sist vil jeg bare nevne at jeg tenker på dere som er personlig rammet av fredagens tragiske hendelser i Oslo og ikke minst på Utøya. Det føles helt uvirkelig! Jeg har ingen nære eller bekjente som er direkte rammet (som jeg vet om nå i allefall) men det spiller ingen rolle. Dette går dypt innpå meg som mor og som menneske. Ord blir fattige, så jeg nøyer meg med dette og tenner et lys til minne om alle de flotte ungdommene som ikke er mer.

fredag 15. juli 2011

Skaut til 2-åringenNå har jeg strikket i bomull for første gang på det jeg kan huske! Den eldste av mine nydelige nieser fyller 2 år, og da tenkte jeg at et skaut i bomull kunne være kjekt å ha på varme sommerdager når det blåser litt. Oppskriften fant jeg ved hjelp av google her, og den fine sommerfuglen fant jeg her. Det skal sies at den sommerfuglen dere ser her er tredje forsøk, hehe. Kan kanskje ikke lenger si at jeg ikke kan hekle, for nå har jeg fått trena meg kan du si ;)

Lilli sin bamse, foreløpig navnløs, syns det var stor stas å få sitte modell. Hun syns derimot det var dårlig gjort at hun måtte sitte og se rett inn i sofaryggen på det siste bildet, men sånn blir det når man skal vise baksiden også lille venn!


tirsdag 12. juli 2011

Tovede tøfler til meg selv

Nå har jeg endelig unna meg å strikke noe til meg selv. Skulle si at jeg ikke huska sist, men kom nå på at det ikke er lenge siden jeg strikka votter til meg selv, hehe. Men men, disse tøflene har jeg strikka en gang før, men da gjorde jeg en stor feil. Da strikka jeg nemlig i rillestrikk i stedet for glattstrikk! Tøflene ble da altfor store, så nå huska jeg å strikke glattstrikk. Har brukt MorAase ull i stedet for alpaca, og syns det funka fint :) Oppskriften er fra Drops og finnes her, og de forrige tøflene kan du se her

søndag 10. juli 2011

Papirkurven gir bort! :D


Ja nå skal Papirkurven gi bort hobbybøker, og jeg er med i trekningen :D Trykk på linke og finn ut hvordan også du kan bli med i kampen om hobbybøkene :)