torsdag 24. februar 2011

Sjalet vokser sakte men sikkert

Det er et sjal som jeg nok kommer til å bruke ganske lang tid på, men jeg syns det er veldig gøy å se hvor fint det blir likevel :) Er nesten som jeg tryller med pinnene! Og likevel er det ikke vanskelig overhodet. Det er bare å følge oppskriften fra A til Å :)
Samtidig som dette strikkes strikker jeg også på vottene som jeg fikk garn og oppskrift på til jul av brev-venninna mi Hanne. Også begynte jeg i går på ny bleiebukse til Lilli, men den blir nok ferdig i løpet av et par dager for den strikkes nesten kun i rettstrikk med felling på hver pinne. Tenk at ho allerede er i ferd med å vokse ut av bleiebuksene sine! :-O

fredag 11. februar 2011

Lysestake til telys eller små kubbelys

Nå skal dere se noe lurt jeg har laget :)
Slik har jeg gjort: 
* Sett et tomt syltetøyglass og et tomt tomatpurréglass i kummen og fyll vann til over glassene. La de stå til etikettene løsner og du får et rent glass. Det kan ta en natt eller et døgn, avhengig av hvordan de er limt.
* Sett tomatpurréglasset oppi syltetøyglasset.
* Ha dekorsteiner/glassdråper oppi syltetøyglasset slik at de kommer mellom de to glassene. Bruk gjerne et mellomleggspapir for å hindre at tomatpurréglasset fylles med steiner.
* Tenn lys i tomatpurréglasset og nyt det fine skinnet gjennom steinene :D Jeg har valgt lilla, men de fåes jo i mange farger. Kanskje vil du lage stripemønster eller noe også? Det er veldig enkelt å bytte til en annen farge dersom du vil fornye, for det er ingen ting som er limt fast :)

tirsdag 8. februar 2011

Første sydde plagg :)

I helga tok jeg fram symaskinen for å sy kantene rundt noen bleieinnlegg som jeg laget av bambushåndklær. Da fikk jeg brått lyst til å prøve meg på å sy noe til lillesnuppa. Har hatt lyst til det lenge, men det er tiltak å ta fram symaskinen... Jeg fant fram boken "Babyglede" og fant ett mønster på kjole. Det ble ikke gjort stort annet fornuftig den dagen for å si det sånn, hehe. Se så fin kjolen ble!

lørdag 5. februar 2011

Fra håndball til sjal, del 1

Nå har jeg nøstet opp hespet med Kauni-garn som jeg som nevnt et par ganger nå fikk av Papirkurven til jul. Det var (er) litt over 200g., noe som medfører et giga-nøste!

Denne "håndballen" skal framover forvandles til et sjal. Jeg regner med at det kommer til å ta sin tid, så derfor blir nok dette en føljetong, hehe. Sjalet jeg skal strikke kan du se på Kauni sine egne nettsider under gratisoppskrifter. Jeg skal strikke modell nr.2 i oppskrifthefte/strikmodeller 8.

torsdag 3. februar 2011

Ribbebuksa til Thea Elise

Nå er jeg ferdig med buksa i ribbestrikk som jeg starta på i høst :) Håper det blir ei glad jente som får nye bukser snart ;) Buksa er i Smart og oppskriften fra Nøstebarn. Strikka i str. 6-8 år, men med ekstra lange bein slik at den kan holde enda litt lengre ;)


 Så er det bare å starte forberedelser til neste prosjekt. Et eller annet i Kauni-garnet jeg fikk til jul av Papirkurven tror jeg det må bli nå...