onsdag 29. september 2010

Broderi igjen

Nå har jeg endelig fått brodert ferdig Ole Brum-bildet til lillesnuppa som jeg startet med i sommer :) Den kjolen jeg strikker er ganske ensformig og litt kjedelig å strikke egentlig, så jeg fant ut at jeg skulle variere med litt brodering innimellom. Her ser dere bildet :)
Har ett av Tussi som jeg skal brodere etterhvert også, men først skal jeg prøve å få ferdig løperen til mamma... Den kjøpte hun så jeg skulle brodere i fjor vår, og jeg er ENNÅ ikke ferdig! Skamme seg... Så enn så lenge er det ikke flere strikkeprosjekter enn kjolen jeg holder på med da. Det går stadig framover med den også :) 
Når jeg er ferdig med kjolen eller med mammas duk (den som blir ferdig først) så skal jeg jommen prøve meg på amigurumi! Jeg er bortimot blank når det gjelder hekling, men jeg har klart å lage en lue tidligere da. Nå har jeg lyst til å lage slike artige bamser og figurer, og fant en super blogg med inspirasjon og oppskrifter! Ta en titt på http://amigurumi.blogg.no/ og bli inspirert du også :D

Også må jeg selvsagt få minne om Give-Awayen min da ;) Har begynt å legge planer for gaven nå, og du kan bare glede deg dersom det er du som blir den heldige vinneren ;)

søndag 26. september 2010

Lue i Mirasol Sulka


Ja dette er et tykt garn som det går veldig raskt å strikke med :D I allefal når man "bare" skal strikke en lue ;) I går var det skikkelig høstvær ute, regn og grått og trist. Men inne var det derimot rett så koselig! Mannen og jeg bare slappet av, han leste og jeg strikket. Så da ble lua ferdig da :) Oppskriften er fra Sandnesgarn, og skulle vært strikket i noe tynnere garn. Var derfor spent på om det holdt med mine 100g. med garn, siden det sto at det gikk med 100g. Men man bruker jo aldri akkurat så mye som står i oppskriften, så garnet holdt med god margin :) Kanskje jeg klarer å få til et par pulsvarmere av resten av garnet? Jeg tror jeg skal prøve på det...

Minner også om Give-Awayen min som jeg trekker 22. oktober! Sleng deg på, det er ingenting å tape! ;)

lørdag 25. september 2010

Må ha litt større pinner å klirre med også...

I går kveld ble jeg nødt til å starte med et prosjekt i tillegg til den gule kjolen til snuppa. Kjolen strikkes på pinne nr.3, og det kan bli litt slitsomt for fingrene i lengden ja... Så nå har jeg begynt på lue i det lilla Sulka-garnet jeg kjøpte på Hadeland i fjor høst! :D Gleder meg masse til å bruke den lua i vinter, for det garnet er magisk mykt altså! Lua strikkes på pinne nr.5, så det er litt annerledes å holde i :) Her har jeg putta garnet og strikketøyet oppi et norgesglass. Syns det er supert når jeg bruker garn som egentlig er på hesper men som jeg har nøsta opp til en ball. Da slipper nøstet å trille rundt hele stua mens jeg strikker ;)

tirsdag 21. september 2010

Give-Away! :)

Ja nå syns jeg det er på tide at jeg arrangerer en Give-Away! Grunnen til at jeg ønsker dette nå er at min bloggurat-teller kunne vise meg her om dagen at hele 139 forskjellige personer hadde vært innom bloggen min de siste syv dagene. Det er ikke værst! Det er faktisk ny rekord :D Derfor vil jeg gjerne sende en takk til alle dere som er innom og følger bloggen min ved å trekke ut en av dere som skal få en mysig høstpakke av meg :)

Reglene er som vanlig:
1 lodd for å kommentere innlegget her
1 lodd til for å poste et innlegg om min blogg og Give-Away i din egen blogg
1 lodd til for å bli følger/være følger av bloggen min

Da kan du altså få totalt 3 lodd! :D Husk å skrive i kommentaren hvor mange lodd du tar ;)
Trekningen vil skje fredag 22. oktober :)

Forresten, strikketøyet som storepusen Ramses vokter over er det jeg holder på med nå, den gule kjolen til lillegull :) Så da har dere fått en liten sniktitt ;)

lørdag 18. september 2010

Tante Tias hettedress uten hette

Ja nå er den ferdig! :) Og jeg er SÅ fornøyd med den :D Hadde litt problemer med at oppskriften ikke gikk helt opp når det gjalt ermene, men så droppa jeg å strikke 4 cm. etter vrangborden før jeg startet økingen (økte etter 2 cm.) og da fikk jeg økt siste gang på nest siste pinne. Oppskriften er som nevnt tidligere fra boken "Myk start". Knappene jeg har brukt er fra leveransen jeg bestilte fra Buttongalore i våres, og jeg syns de passet kjempefint :D Jeg har som dere ser ikke strikket hette på hettedressen. Jeg syns det er mer praktisk uten den jeg. Da kan man bruke lue ved behov, også slipper det å bli så klumpete i nakken dersom man ikke behøver noe på hodet. Jeg syns den ser litt smal ut i halsen nå egentlig, men dersom det er tilfelle så får jeg bare droppe å kneppe siste knappen...

Nå har jeg begynt på en vakker liten kjole som lillegull skal ha på seg i sin oldemors (Mor Inger) 80-årslag i januar :) Mer om den kommer etterhvert. Den strikkes i lysegult Mor Aase baby-garn :)

onsdag 15. september 2010

Converse-sko til lillesnuppa

I går var jeg og søstern min på besøk hos ei kusine som vi ikke hadde sett på lenge. Vi hadde det kjempekoselig! :) Irene er veldig flink med hendene, og både hekler og syr (noe jeg skulle ønske jeg også kunne...). Og jommen var jeg så heldig å få en gave til lille snuppa i magen:
Utrolig tøffe converse-sko! :D Jeg har allerede lagt inn bestilling på enda et par i litt større størrelse slik at snuppa kan ha kule sko over i det nye året også ;)

Ta en tur inn på bloggen til Irene, siewartzhobby, og se noe av det andre hun lager også!

mandag 13. september 2010

Ferdig med lue-votte-sko-settet til Live :D

Ja nå er jeg ferdig med hele settet :) Håper bare mottakeren er fornøyd med resultatet da ;) Jeg syns det ble rett så fint i allefall, og tenker at jeg skal strikke slike votter og sko til min egen lille snuppelure også. Lua har jeg jo alt strikka til henne.

Men nå først skal jeg rekke opp ermene til Tante Tias Hettedress jeg, og strikke de på nytt. Ble helt feil slik jeg gjorde, men nå tror jeg at jeg vet hvordan jeg skal få den slik den skal være :)