søndag 31. januar 2010

Bestilt knapper :))


Nå har jeg sittet en stund og sett på knapper fra www.morebuttons.com. Jeg bestilte flere fine knapper, og nå gleder jeg meg til å strikke luer, babyjakker, babykjoler, pulsvarmere og sparkebukser som skal få nydelige knapper på seg :) Og så billig! Dette var fine greier, hehe. Her er bilder av noen av knappene jeg har bestilt. Lurer på hvor lang tid det tar før jeg har de i postkassa mi...

fredag 29. januar 2010

Roser på hell

Her om dagen stormet jeg forbi en blomsterforetning, men lot meg lokke inn av billige primulaer. Det er så deilig med farger nå i denne mørke og grå årstiden!Så får det heller være at jeg ikke klarer å holde liv i de så veldig lenge... Da jeg kom til kassa og skulle betale sto det en bøtte med "leftovers", buketter til 20 kr. fordi de rett og slett var på hell. Jeg syns nesten det var for galt at de skulle stå der og ikke komme til nytte, så jeg kjøpte en bukett med 10 rosa roser :) Da jeg kom hjem var det bare å finne fram en bolle og et dypt fat, for disse rosene ville ikke overleve lenge i en vase... Jeg lot de ha igjen 2-3 cm. med stilk, og nå flyter de rundt i vannet på tredje dagen! Og de er jo fine fortsatt :) For å gjøre det litt mer spennende så klippet jeg av noen av bladene og satte oppi sammen med blomstene.20 kr.! Og vakre farger som gir meg energi til å komme meg gjennom den grå hverdagen :)

onsdag 27. januar 2010

Opprydding i garnkurven


I går hadde jeg en skikkelig opprydding i garnet mitt. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle starte å strikke på, for den store hettelua til Mimi strikkes på så små pinner (nr3) så jeg må variere litt. Halsen som står at er på pinnene er vel egentlig en skikkelig UFO som jeg la opp til i sommer en gang... Vel, etter en opprydding altså så fant jeg at jeg har mye like garnrester. Siden søstra mi har ønsket seg en hals hun kan bruke på jobben så startet jeg opp med en slik i går. Jeg hadde jo 250 gram Karisma liggende! Og tidlig i fjor sommer hadde jeg en visjon om å strikke meg en flott egendesignet kjole som jeg kunne bruke i bryllup. Men jeg har gitt opp for lengst, og i går rakte jeg den opp. Så da har jeg over 700g Cotton Viscose liggende da! Har funnet ut at jeg skal strikke en lue til ei venninne, og en tunika eller bolero til meg selv. Så nå skal jeg vært flink pike og ikke handle garn før jeg MÅ! :) Har også garn til duken i konststrikk, og til lua jeg har tenkt til å strikke i det nydelige Sulka-garnet jeg kjøpte på Hadeland før jul.

mandag 25. januar 2010

Pixielue og votter med snøkrystaller

Nå har jeg brodert på rosa snøkrystaller på Pixielua og vottene, og her ser du resultatet :)
Oppskriften på lua finner du på bloggen til Trude, og dersom du skulle bli stående fast når det er felt til hals slik som jeg gjorde, så har Mono lagt ut en fin forklaring i tipstråden under Månedens lue på NSF :)

Vottene har jeg strikket selv på frihånd, og oppskriften får du nå:
 • Legg opp 27 masker og strikk vrangbord 2r 1vr i 4 cm.
 • Strikk to runder glattstrikk.
 • På runde tre øker du 5 masker jevnt fordelt (32m). Så en runde glattstrikk før du øker enda 5 masker jevnt fordelt (37m).
 • Strikk så glattstrikk til hele arbeidet måler 11cm.
 • Strikk 2r., 2r. sm. hele runden etterfulgt av en runde glattstrikk. Gjenta.
 • Strikk så 1r., 2r.sm. etterfulgt av en runde glattstrikk.
 • Strikk deretter resten av maskene 2r.sm. Trekk så tråden gjennom de resterende 7 maskene.
Tråden som vottene henger sammen i er strikket med tre masker, rundt og rundt.

Jeg har forresten registrert meg på bloggurat. Det er jeg spent på :) Også har jeg nå plassert meg på bloggkartet ;)

søndag 24. januar 2010

Sandneskjolen og januarlue nr.2

Her er resultatet av kjolen fra Sandnesgarn :) Er ikke helt fornøyd, men den er grei nok... Tror jeg egentlig strikket den i en størrelse for stor, men den passer fint over brystet da. Ble ille vid nedenfor, og det syns jeg er litt dumt... Men jeg er ikke av de som gidder å rekke opp et helt arbeid fordi det ble litt feil, så jeg bruker den som den er likevel jeg, hehe. Er på vei ned i vekt, så hvis det etterhvert ser veldig dumt ut så må jeg kanskje vurdere å gi den bort... Men da får jeg heller strikke en ny. Gikk jo veldig raskt egentlig!

Også har jeg strikket den andre januarlua i helga: Pixielua. Strikka den med dobbel tråd babyull fra garnlageret mitt, og i størrelse 1 år. Men jeg tror faktisk at den passer min niese på 6 mnd. nå, og om den gjør så skal hun få den. Var litt garn igjen også, så jeg driver og strikker votter til henne (uten tommel) i samme garnet. Jeg har lyst til å brodere på et eller annet i rosa på både lue og votter, men det får komme senere (i løpet av uka?).onsdag 20. januar 2010

Strikket i 2009

Mens vi venter på at kjolen min skal bli ferdig (målet er å få den ferdig før helga) så har jeg laget et samlebilde av de fleste tingene jeg laget i 2009 (mangler et par ting...)

tirsdag 19. januar 2010

Jeg føler meg beæret....

...over å ha blitt tildelt ENDA en award! Denne gangen er det Krissi som har gitt meg denne påskjønnelsen. Tusen takk Krissi :)

Jeg vrir hjernen min for å finne 7 nye ting å fortelle om meg selv...
 1. Jeg er lykkelig gift (siden 5. august 2006)
 2. Jeg bor på landet
 3. Jeg har en hund (rottweilertispe på 6 år)
 4. Jeg har 3 katter (utepuser på 1,5 år, 2,5 år og 6 år)
 5. Jeg tror på "engler"
 6. Jeg har flytta 11 ganger i mitt liv
 7. Jeg vil gjerne gå ned 10kg, og jobber med saken :)

Så sender jeg ballen videre til enda 7 bloggere , og denne gangen har jeg valgt ut blogger som jeg selv dessverre er altfor lite innom... Synd og skam! For dette er flotte og inspirerende blogger som absolutt fortjener denne awarden! Flere har visst fått den tidligere også, så jeg utfordrer dere nå til å lete etter blogger som er nye eller bortglemte for deg :)

lørdag 16. januar 2010

Jeg har fått en award :D

Min kjære brevvenninne fra Alta har gitt meg en award! Tusen takk vennen :) Hun er helt fantastisk på å lage lekre matpakker, sjekk bare bloggen hennes her.

Jeg sender denne awarden til 7 andre som jeg har lyst til å vite litt mer om (jada, skal snart fortelle 7 ting om meg ;) ):
 • Silje strikkedukka som er ivrig etter nye strikkeutfordringer
 • Gunknitter som filter de skjønneste figurer! (ser du har fått denne awarden alt, men du fortjener den jommen en gang til!)
 • Mayeliz strikker og tover de lekreste ting
 • Ingeborgs sjarmerende blogg om strikking og hverdagsliv
 • Gyldenkrons strikkede verker
 • Mono som strikker og tar så vakre bilder
 • Frk. Badegakk for en fargesprakende og inspirerende blogg
Nå jenter må dere ta ballen og sende den videre ;)
7 ting dere ikke visste om meg:
 1. Jeg røyka i 7 år, men til sommeren har jeg vært ikkerøyker i 7 år :)
 2. Jeg har PCO.
 3. I tillegg til å strikke elsker jeg å ta flotte naturbilder.
 4. Jeg er superpirkete, og må derfor gjøre det meste av oppusing selv (bare jeg som klarer å gjøre det bra nok!)
 5. Jeg elsker interiør i landstil/shabby shick/gammelromantisk.
 6. Skummelt å fortelle i bloggen kanskje, men jeg er også superpirkete på rettskrivning! Spesielt sammensatte ord...
 7. Når jeg blir pensjonist skal jeg bare sitte i go'stolen min og strikke og drikke portvin!
Såh, det var litt om meg :) Nå gleder jeg meg til å lese 7 ting om dere som har fått award av meg :)

fredag 15. januar 2010

Ny blogg: Farmors strikkeblogg!

I dag har jeg laget en ny blogg. Det er en strikkeblogg, og det er min farmor sin strikkeblogg :) Farmor har forkalkninger i øynene, og ser veldig dårlig. Men da hun var yngre og så godt strikket hun masse! Nå har hun ikke strikket på mange år, men har i dag gitt seg i kast med å strikke igjen. Hun kan jo strikke rett fram og tilbake i blinde! Følg med på bloggen hennes og se hvordan det går :) Jeg kommer til å blogge om det hun strikker, og legge ut bilder underveis. Det er ikke umulig å strikke selv om man blir svaksynt og nesten blind. Man må bare tenke litt annerledes :) Link til bloggen hennes ligger på høyre side som "Mor Ingers strikkeblogg". Velkommen skal du være!

tirsdag 12. januar 2010

Januarlua til herre er ferdig!Her er lua som svigerfar fikk i bursdagsgave! Årets første "Månedens lue" er ferdig :) Nå skal jeg snart begynne på barnelua for januar :) Men går hardt på hettelua til Mimi og kjolen fra Sandnes nå da. Føler for å få ferdig litt nå før jeg starter på noe nytt.

mandag 4. januar 2010

Vinglasspynt som maskemarkør :o)

Se her :) Jeg har funnet ut at vinglasspynten jeg fikk i julekalenderen min kan brukes som maskemarkør!

søndag 3. januar 2010

Månedens lue er i gang!

Endelig er vi i gang med månedens lue på NSF :) Jeg hadde egentlig tenkt til å strikke barnelua først, men så har svigerfar bursdag til helga da gitt... Så da er jeg i gang med herrelua først. Bilder kommer så snart jeg er ferdig, det vil si i løpet av uka.

Har kommet et godt stykke på lua til Mimi også i løpet av jula, men nå må jeg jo pause litt på den for å få ferdig svigerfarlua i løpet av uka :)