fredag 31. juli 2009

Sommerferie

For at dere ikke skal tro at jeg har sluttet helt med blogging så skriver jeg litt i dag ;)

Det er bare sommerferie, og jeg har ikke tatt meg tid til å legge inn bilder og skravle på nettet så mye. Dette varer nok et par uker til tenker jeg. Men da kommer det derimot til å renne over av bilder her! Jeg har nemlig strikket ferdig en vinpose, og hemmeligheten som ble et skjørt. Jeg har flere arbeider underveis som jeg holder på med også. Julegaver, min egendesignede kjole, strømpene (jada, de samme som jeg har holdt på med en stund...) pluss at jeg har kommet litt i gang med brodering igjen og broderer på festløperen til mamma. Så det er ikke ferie fra håndarbeidene i alle fall! Jeg har også tatt meg tid til å male stua den siste uka, så det kommer noen bilder fra det også.


Ellers så døde min kjære bestefar på tirsdag... Det skjedde veldig brått, og det har vel til tider ikke gått opp for meg enda. Så blir det begravelse i løpet av ferien også da. Og når ferien er slutt skal min kjære hund følge bestefar. En trist slutt på ferien blir det. Får nyte de siste to ukene med Tia nå.

torsdag 16. juli 2009

Jeg har blitt tante :))

I går kveld ett minutt på ni kom den lille vakre jenta til verden, og jeg ble tante for første gang :) Alt er bra med mor og barn, og tante gleder seg masse til å hilse på i kveld! Jenta kommer til å bli overøst av strikkeplagg, hehe. Fint at mamma'n liker strikking også ;)

Vi har en vinner!Endelig var det noen som gjettet at jeg har strikket bolen om til et SKJØRT :) Ikke så veldig avansert omgjøring altså, men om jeg skal si det selv så ble det et veldig stilig skjørt :) Bilder kommer før helga håper jeg. Og Ingeborg får premie i posten :) Gratulerer!

onsdag 15. juli 2009

Hemmelig strikkesak ferdig, fortsatt mulig å gjette :)

Ja jeg holder dere på pinebenken litt til jeg. Syns det er dumt hvis ingen klarer å gjette hva jeg har strikket ;) Gir dere en sjans til, fram til fredag kveld. Da annonserer jeg resultatet uansett :) Lykke til med gjettingen :)

torsdag 9. juli 2009

Fra UFO til ny Strikketussadesign, gjett og vinn :))

Høsten 2000 startet jeg å strikke en genser til meg selv, mitt første store strikkeprosjekt :) Jeg var helt hekta! Jeg strikket på skolebussen, i friminuttene og hvert ledige sekund (ikke ulikt sånn jeg er nå, bortsett fra at jeg ikke kjører skolebuss lengre, og heller ikke har friminutt...) Men genseren skulle strikkes med raglandsfelling, og det var ikke lett å skjønne seg på. Jeg vet forresten ikke til dags dato hvordan man strikker det. Uansett, jeg strikket bolen og det ene ermet, og der stoppet det.

Slik har den ligget i en pose i åtte år, og nå har jeg funnet ut at jeg aldri kommer til å strikke ferdig den genseren. Derfor:I går rakk jeg opp hele ermet, og fikk to fine nøster med Dalegarn :) Da jeg skulle til å rekke opp bolen fant jeg plutselig ut at jeg kan lage noe annet med utgangspunkt i denne! Nå er jeg i gang, og har planen klar. Hva tror du at det blir? ;) Svaret kommer når jeg er ferdig, og da vil jeg trekke ut en av dere som svarer rett som vil få en liten gave i posten. Så nå er det bare å gjette i vei! :))

Minner også om Pay it forward :)

mandag 6. juli 2009

Jeg strikker og strikker...

...selv om det ikke ser helt sånn ut her ser jeg, hehe. Greia er den at jeg har begynt på noen gaver i det siste, så det har gått med en del tid på hemlisstrikking ;) Men nå strikker jeg på kjolen min også da. Er enda ikke helt sikker på hvordan jeg skal ha den over brystene, men det kommer nok etter hvert når jeg kommer helt opp dit. Den skal nemlig ha høyt liv :)

Videre framover kommer jeg nok til å variere kjolestrikkinga med å strikke litt flere gaver. Også SKAL jeg prøve å bli ferdig med strømpene i løpet av sommeren. Og montere ferdig lua mi. Men det blir nok dårlig med oppdateringer nå på sommeren, så jeg benytter anledningen nå til å ønske deg en

RIKTIG GOD SOMMER!

torsdag 2. juli 2009

Garn til min egen kjole :))Her ser dere garnet som jeg skal strikke min egendesignede sommerkjole i! Jeg ser at fargen blir helt feil her, for i virkeligheten så er det litt blå-/turkisskjær i den. Er veldig spent på om jeg får det til, men foreløpig har jeg trua ;) Håper å bli ferdig innen 27. august slik at jeg kan ha den med meg til Italia der vi skal i bryllup til en kamerat, det hadde vært sååå kult! Men jeg ser også at det kan bli vanskelig når jeg skal strikke med pinnenr. 3,5. Tiden vi vise :) Har backupløsning på kjole da, hvis jeg ikke rekker eller det skulle bli helt feil. Gina Tricot har nemlig noen flotte kjoler som kan brukse i bryllup... Men det blir ikke kjøpt inn enda i alle fall. Jeg skal prøve å få til dette her :) Fortsettelse følger! :) (Har forresten kjøpt inn 800g av garnet, tror du det holder?...)